петак, 16. фебруар 2018.

Студенти из Косовске Митровице у посети Научно-технолошком парку Звездара

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је Научно-технолошки парк Звездара у друштву са студентима из Косовске Митровице којима је домаћин током празничних дана у Београду.

Он је госте са Косова и Метохије упознао са историјатом Научно-технолошког парка на Звездари и објаснио концепт „фабрике идеја” у коју се ова институција претворила након доласка великог броја компанија и младих људи спремних да изађу на тржиште.

– Најбољи студенти приштинског Универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици су током празничних дана гости Београда и ми смо спремили заиста богат и разноврстан програм који обухвата обилазак културно-историјских споменика, музеја, али и упознавање са радом Градске управе – рекао је Петронијевић.

Он је нагласио да ће студенти из Косовске Митровице у НТП Звездара имати прилику да одслушају предавања из области предузетништва и ИТ сектора.

– Превасходно желимо да им дамо информације о томе на који начин да стекну знања и вештине које би их учиниле потенцијално добрим предузетницима. Најбоље би било када бисмо могли у сваком граду да имамо по један овакав „инкубатор” који би развијао младе стручњаке и њихов потенцијал, што би наравно донело многе предности читавом друштву – додао је Петронијевић.

Студент Природно-математичког факултета Александар Арсенијевић рекао је да су утисци изузетно позитивни и изразио захвалност домаћинима.

– Уверили смо се након ове посете да српски народ на Kосову није сам и да увек може да очекује подршку. Заиста смо видели много тога од када смо дошли, а јак утисак на нас оставио је Музеј Николе Тесле. То је место којег се самостално не бисмо сетили у обиласку града – рекао је Арсенијевић.